dinsdag 15 juli 2014

Zoete hummus

Het basisingrediënt van hummus zijn kikkererwten maar eigenlijk hebben die een vrij neutrale smaak. Omdat ik kikkererwten ging weken en koken voor de ratatouille deed ik er ook wat extra om hummus mee te maken. En toen ik daar aan begon kreeg ik het idee om er een zoetere variant van te maken




Voor een potje
  • ongeveer 150gr gekookte kikkererwten
  • 30gr sesamzaad
  • een handje rozijnen
  • een handje gedroogde abrikozen
  • Ongeveer 2 lepels zonnebloemolie (of andere neutrale olie)
  • Een beetje kaneel
  1.  Doe alle ingrediënten in de hakmolen 
  2. Hak tot een mooie massa. (je kan eventueel ook een staafmixer gebruiken denk ik)
  3. Als het te droog is voeg je nog een beetje olie toe
  4. Klaar. 
  5. Bewaar in een afgesloten potje in de koelkast voor max. een paar dagen

2 opmerkingen:

  1. Ik heb nog nooit zelf hummus gemaakt, maar ik vind het wel heerlijk. Met dit receptje ga ik zeker eens aan de slag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker eens proberen. Hummus maken is super simpel en leuk om mee te experimenteren.

      Verwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...