Eerlijk is eerlijk: een echte crumble zoals deze is toch lekkerder maar als je weinig tijd of zin hebt is deze zeker niet slecht. En met dingen die je waarschijnlijk echt wel in huis hebt.
Voor 2 porties
- 1 appel
- 2 lepels muesli
- beetje speculaaskruiden
- 1 lepel perenstroop
- Verwarm de oven voor op 180C
- Was de appel, verwijder klokhuis,snij in stukjes en verdeel over 2 ovenvaste potjes (ramequin)
- Doe een beetje speculaas kruiden over de appel
- Verdeel de 2 lepels muesli over de appel
- Giet een beetje stroop op elk potje
- Zet ongeveer 10 a 15 minuutjes in de oven. De appel moet zacht zijn.
- Ik gebruik hier perenstroop van Vrolingen. Je bent Limburger of niet natuurlijk. Doordat er in peren geen pectine zit is dit lopend. Maar je kan natuurlijk ook iets anders gebruiken: agavenectar, ahornsiroop, Poepgelei (Luikse siroop),...
- Geen speculaaskruiden? Neem dan kaneel
- Zelf heb ik altijd heel simpele biologische muesli, zonder suiker of suikervervangers. Speciale muesli is in verhouding vaak duurder. Met een simpele muesli kan je altijd zelf nog wat extra toevoegen zodat je ook meer variatie hebt.
Zal wel lekker geweest zijn.
BeantwoordenVerwijderenlijkt goed zeg
BeantwoordenVerwijderenWat gemakkelijk en slim. Lijkt mij lekker! Enne poepgelei (hihi)?
BeantwoordenVerwijderenZo noemde mijn Antwerpse familie (vooral mijn grootvader) het altijd. En dat is nu een van die dialectwoorden die me altijd zijn bijgebleven;-)
Verwijderen