woensdag 20 augustus 2014

Pruim en havermout (ontbijt)muffins project 1001

Toch nog eens een bakrecept. Ik had pruimen gekregen en bedacht er nog eens iets lekkers mee te bakken uit mijn 1001boek. Ik vond maar 2 recepten met verse pruimen dus het was niet zo moeilijk om er 1 te kiezen. Het werd nummer 722. In het originele recept werd botermelk (karnemelk) gebruikt maar dat is natuurlijk niet vegan. Daarom schakelde ik over op een plantaardige melk in combinatie met appelazijn.
Dit is een lekkere, niet echt zoete muffin die vooral leuk is als ontbijtmuffin met bijvoorbeeld nog een lekkere smoothie bij.


Voor 9 muffins
  • 150gr blauwe pruimen (gewogen zonder pit)
  • 90gr volkorenspelt
  • 80gr havermout (fijne)
  • 30gr hazelnoten
  • 125ml hazelnotenmelk (of andere melk)
  • 2 volle lepels kokosolie
  • 1 lepel lijnzaad + 3 lepels warm water
  • 1 koffielepel bakingsoda
  • 2 koffielepels appelazijn
  • 1 lepel vanille extract 
  1. Verwarm de oven voor op 200C
  2. Meng het lijnzaad met het water en zet opzij
  3. Smelt de kokosolie (dit kan in een ovenvaste schaal in de oven)
  4. Hak de hazelnotenfijn in de keukenmachine en meng met het meel, de havermout, en de bakingsoda
  5. Snij de pruimen in kleine blokjes en meng door het meelmengsel.
  6. Meng nu alle natte ingrediënten door het mengsel
  7. Verdeel het deeg over 9 muffinvormpjes en bak in ongeveer 20 minuten.
  8. Laat afkoelen. Smakelijk
OPMERKING:
  • In plaats van hazelnoot kan je ook een andere noot kiezen. 
  • Liever wat zoeter? Voeg stevia of ahornsiroop toe
  • Heb je geen bakingsoda? Gebruik dan bakpoeder en dan mag je de appelazijn ook achterwege laten
  • Ik sprenkelde over een paar muffins nog een zadenmengeling voor ze de oven ingingen. Dit is ook wel lekker
  • Als je op de onderstreepte ingrediënten klikt vind je hoe ik deze zelf maak.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...