Dit is een lekkere, niet echt zoete muffin die vooral leuk is als ontbijtmuffin met bijvoorbeeld nog een lekkere smoothie bij.
Voor 9 muffins
- 150gr blauwe pruimen (gewogen zonder pit)
- 90gr volkorenspelt
- 80gr havermout (fijne)
- 30gr hazelnoten
- 125ml hazelnotenmelk (of andere melk)
- 2 volle lepels kokosolie
- 1 lepel lijnzaad + 3 lepels warm water
- 1 koffielepel bakingsoda
- 2 koffielepels appelazijn
- 1 lepel vanille extract
- Verwarm de oven voor op 200C
- Meng het lijnzaad met het water en zet opzij
- Smelt de kokosolie (dit kan in een ovenvaste schaal in de oven)
- Hak de hazelnotenfijn in de keukenmachine en meng met het meel, de havermout, en de bakingsoda
- Snij de pruimen in kleine blokjes en meng door het meelmengsel.
- Meng nu alle natte ingrediënten door het mengsel
- Verdeel het deeg over 9 muffinvormpjes en bak in ongeveer 20 minuten.
- Laat afkoelen. Smakelijk
- In plaats van hazelnoot kan je ook een andere noot kiezen.
- Liever wat zoeter? Voeg stevia of ahornsiroop toe
- Heb je geen bakingsoda? Gebruik dan bakpoeder en dan mag je de appelazijn ook achterwege laten
- Ik sprenkelde over een paar muffins nog een zadenmengeling voor ze de oven ingingen. Dit is ook wel lekker
- Als je op de onderstreepte ingrediënten klikt vind je hoe ik deze zelf maak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.