Voor 2 personen
Voor de satesaus
- 1lepel kokosolie
- 2 lepels suikervrije sojasaus
- 2 hele volle lepels pindakaas
- 200 kokosmelk (ik gebruikte santen en water)
- 1/4de ui
- 1/2 knoflook teentje
- 1 groen pepertje
- Snipper de knoflook, ui en het pepertje
- Verhit de kokosolie ineen klein pannetje en fruit de ui, look en pepertjes
- Voeg de sojasaus en de kokosmelk toen zet opeen zacht vuurtje
- Voeg de pindakaas toe en laat net niet koken maar op een zacht vuurtje staan (ervaring leert medat alsde saus te lang staat te koken ze begint te schiften en er olie op komt drijven. Misschien is dit afhankelijk van de pindakaas)
- Kruid eventueel nog af maar voor mij moet het niet
- 3/4de ui
- 1,5 teentje knoflook
- boontjes voor 2 personen
- 1 (rode) (punt) paprika
- 1 lepel kokosolie
- een glaasje water
- Snij de puntjes van de bonen en halveer
- Snij de paprika in blokjes
- Snipper de ui en de knoflook
- Verhit de kokosolie in een pot en fruit de ui en de look
- Voeg de boontjes en de paprika toe en laat even bakken
- Voeg dan het water toe en laat stoven tot ze gaar zijn. (met een deksel erop)
- 2 kipfilets
- 2 lepeltje kokosolie
- peper, zout en andere kruiden naar smaak
- Snij de kipfilet in blokjes en steek op satestokjes
- Verhit de grillpan en doe er de kokosolie in
- Bak de kip op een niet te hard vuurtje gaar en aan alle kanten licht gebruind
- Kruid naar smaak
OPMERKING
- Minder leuk aan dit recept is dat je nadien veel afwas hebt,lang leve de machine ;-)
- Je kan in plaats van een pepertje ook sambal gebruiken maar daar zitten vaak minder leuke E-nummers in
- in totaal is het dus 1 ui en 2 teentjes knoflook waarvan je 1/4de voor de saus houd en de rest bij de boontjes doet
- Wil je het veganistisch? Lat de kipfilet weg en roer bijvoorbeeld wat gekookte linzen of kikkererwten door de rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.