Voor 2 personen
- 60gr gedroogde kikkererwten
- 3 aardappels
- 1 prei
- een halve komkommer
- een halve krop sla
- een halve ui
- een teentje look
- een groen pepertje
- 1 lepel currypoeder (kerrie voor de Nederlanders)
- een beetje paprikapoeder
- peper en zout
- rijstolie
- Week de kikkererwten voor minstens 8 uur (hoe langer ze geweekt zijn, hoe korter de kooktijd)
- Kook ze gaar.
- Schil de aardappels en snij in stukjes. Voeg 10minuten voor einde toe aan de kikkererwten en giet af.
- Snipper de ui,look en pepertje
- Snij de prei in halve ringen
- Snij de komkommer in blokjes en de sla in reepjes
- Verhit olie in een grote pan of wok en fruit de ui, look en pepertje. Voeg de helft van de kruiden toe
- Voeg de prei toe en bak even mee.Roer er dan de aardappel en kikkererwten bij
- Roer er tenslotte de sla en komkommer aan toe.
- Laat een 8tlminuten bakken op een gemiddeld vuur. Eventueel kan je een glas water toevoegen.
- Kruid nog af met de rest van de kruiden en wat peper en zout
- Klaar.
- je kan beter meer kikkererwten in 1 keer koken en dan bijvoorbeeld hummus maken met de rest
- Varieer zoveel je wil. Dit is ideaal om kliekjes op te werken.
- Heb je nog restjes rijst of pasta staan? Laat de aardappelen dan weg. Of eet geroosterd (oud) brood bij dit potje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.