Groenteschotel voor 1 persoon
- 250gr champignons
- 2 tomaten
- 1/4de courgette
- 1/4de ui
- 1 lenteui
- 1 teentje look
- olijfolie
- Peper
- zout
- Italiaanse kruiden (of kruiden naar smaak)
- Verwarm de oven voor op 180C
- Snipper de ui en de knoflook
- Snij de tomaten,courgette, lente-ui en champignons in schijfjes
- Leg een laag courgetteschijfjes op de bodem van een ovenschaal
- Strooi er de lente ui over
- Leg er en laag champignons over en bestrooi met de knoflook
- Leg terug een laag courgette en strooi er de gesnipperde ui over
- Leg terug een laag champignons
- Bedek met een laag tomatenschijfjes
- Verdeel er wat zout, peper en kruiden over en overgiet met olijfolie
- Zet 30minuten in de oven
- als je er niets bij serveert is het voor 1 persoon.Met bijvoorbeeld brood of pasta erbij is het voor 2 personen
- Afhankelijk van de grote van je ovenschaal kan je meer of minder laagjes hebben.Maakt niet uit
- Je kan er eventueel ook edelgistvlokken overstrooien voor een kaassmaak (of echte geraspte kaas als het niet vegan moet zijn)
Gazpacho voor 2 grote porties
- 3 tomaten
- 1 pepertje
- 1/4de ui
- 1 teentje knoflook
- 1 koffiekopje water
- restjes courgette
- restjes champignons
- eventueel andere groente restjes
- 1lepel olijfolie
- peper zout
- Italiaanse kruiden (of andere)
- Doe alles,buiten het water in de blender en blendt tot een egale massa
- Voeg water toe indien het blenden niet lukt of als het een te dikke soep is.
- Bewaar in de koelkast tot serveren.
Hihi, altijd makkelijk zo'n gazpacho
BeantwoordenVerwijderen