Omdat het niet zo heel veel spruitjes waren besloot ik nog wat groenten te verstoppen in de puree
Voor 2 porties spruitjes met lamsvlees
- ongeveer 400gr spruitjes (of meer)
- 300ml rode wijn
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 lamsboutsnede
- peper en zout
- olijfolie
- Snipper de ui en knoflook
- Was de spruitjes en snij grote spruitjes kruiselings in
- Snij het vlees in stukjes (snij het bot niet weg)
- Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook
- Voeg het vlees toe en bak aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan
- Doe de spruitjes samen met de wijn in de pan.
- Breng aan de kook en voeg na 5 minuten het vlees terug toe
- Laat nog een een kleine 10 minuten staan (totdat de spruitjes gaar zijn)
- Serveer met puree
Voor 2 porties aardappel knolselderijpuree
- 3 aardappelen
- 1 snede knolselder
- peper en zout
- Schil de aardappelen en snij in blokjes
- Doe hetzelfde met de knolselder
- Doe samen in een pot met water, breng aan de kook
- Kook tot de aardappelen goed gaar zijn
- Giet af
- Bestrooi met peper en zout en plet met een vork tot een stevige puree
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.