woensdag 14 januari 2015

Abrikozen amandelbrood

Een lekker brood dat niet echt een brood is, een cake die niet echt een cake is. Een stevig tussendoortje of een lekker en makkelijk ontbijtje (als het klaarstaat natuurlijk). Of gewoon als dessert. Je kan er alle kanten mee op. En het is nog gezond en veganistisch.


Voor een groot en stevig brood
  • 100gr gedroogde abrikozen
  • 100gr dadels of dadelpasta
  • 50gr rozijnen
  • 250ml kokend water + 1 zakje thee (earl grey)
  • 35gr kokosolie
  • 400gr speltmeel
  • 10gr wijnsteenbakpoeder
  • 1 lepel kaneel
  • 1 lepel speculaaskruiden
  • 130gr amandelen
  • 180gr perenmoes
  1. Verwarm de oven voor op 180C
  2. Snij de abrikozen en dadels in stukjes
  3. Doe al het gedroogd fruit in een kom met het kokend water en het thee zakje. 
  4. Doe de kokosolie hier direct bij, zo kan die smelten. Zet opzij
  5. Zeef het meel en meng met het bakpoeder en de kruiden
  6. Hak de amandelen in de hakmolen (er mogen nog grote stukken inzitten maar er mag ook wat fijngemalen zijn) en meng met het meel
  7. Meng dan de gedroogde vruchten samen met de thee onder het meel
  8. Meng er tenslotte de perenmoes door
  9. Doe het mengsel in een cakevorm en bak in ongeveer 25 minuten gaar
  10. Smakelijk
OPMERKINGEN
  • De perenmoes heb ik gewoon gemaakt zoals appelmoes dus stukjes peer en water. Ikdenk dat het met appelmoes ook lukt maar dit was wel iets natter.Misschien moet je dan nog een beetje water toevoegen
  • Ik gebruikte hier een tulbandvorm.In een rechthoekige vorm zal de baktijd wel langer zijn.prik erin om te kijken of het brood gaar is.
  • Ik eet dit brood zomaar je zou er ook kokosolie of boter op kunnen smeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...