Voor 2 porties
- 1 dikke snede knolselder (zie opmerking)
- 1 zoete appel
- 1 lepel appelazijn
- 2 lepels lijnzaadolie
- een klein beetje appelstroop (optioneel)
- Snij een snede knolselder van een knol en schil. Snij in een grove stukken
- Doe de knolselder in de hakmolen en draai tot het kleine stukjes zijn (niet te ver draaien). Indien nodig doe je dit in 2 porties. Doe de knolselder in een bakje.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en "rasp" op dezelfde manier. Doe bij de knolselder
- Meng de appelazijn met de stroop(steek een beetje kapot met je lepel) en olie. Roer door de knolselder.
- Werk eventueel af met noten, rozijnen, zaden,pitjes,...
- Lekker met speltbrood.
- Een knolselder is meestal teveel voor 1 maaltijd. Ik snij altijd eerst het deel met de wortels weg en snij dan sneden van de knolselder. De rest van de knol bewaar ik losjes in krantenpapier verpakt in de groentelade van de koelkast. Het voorste gedeelte verkleurt wel een klein beetje maar dit doet niets af aan de smaak
- Ik gebruik zelfgemaakte appelazijn. Misschien is die zachter dan gekochte azijn dus je moet zelf de smaak van de dressing maar bepalen.
- Nu ik dit zit te typen bedenk ik dat dit met boekweitkorrels ook wel lekker zou zijn.
- Je kan natuurlijk de knolselder en appel ook met de hand raspen, gebruik je minder elektriciteit maar als het snel moet gaan is een hakmolen wel handig.
- Ik eet gewoon deze salade op brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.