Voor 2 porties
- 1 appel
- 1 normale rauwe rode biet (of een halve grote zoals hier)
- 2 handjes gekookte boerenkool of veldsla (niet gekookt dan natuurlijk)
- een handje walnoten
- 2 lepels lijnzaadolie (of andere)
- 1 lepel appelazijn
- Peper en zout
- citroensap
- Snij de appel in blokjes in doe er wat citroensap over
- Meng de appel met de boerenkool
- Schil de biet en snij in hele dunne schijfjes (eventueel met een mandoline)
- Meng de olie met de azijn en een beetje peper en zout.
- Roer de biet door de olie en laat een kwartiertje staan.
- Roer dan samen met de olie door de boerenkool.
- Verkruimel er vlak voor het serveren de walnoten boven.
- Ik heb de salade gisterenavond gemaakt en vanmiddag (en morgenmiddag) gegeten. Dan zijn de bieten zacht. Direct serveren gaat misschien minder lekker zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.