Omdat het voor gasten was heb ik veiligheidshalve boter gebruikt. Ik ben wel van plan om nog eens te experimenteren met een veganistische crumble.
Voor 6 grote porties
- 150gr amandelen
- 75gr havermout
- 100gr speltmeel
- kaneel
- speculaaskruiden
- 120gr boter
- 2 appels
- 2 peren
- Verwarm de oven voor op 180C
- Hak de amandelen, eventueel in de hakmolen.. Bij mij was een deel amandelmeel en een deel was nog redelijk grof.
- Meng de amandelen met de havermout, het speltmeel en kruiden naar smaak.
- Snij de boter in kleine blokjes. Kneed de boter door de droge ingrediëntento je een soort van dikke kruimels hebt.
- Was het fruit, hal het klokhuis eruit en snij in schijfjes.
- Beleg een ovenschaal eerst met stukjes appel en daarboven op de peer. Zorg dat het overal ongeveer even hoog is.
- Verdeel de crumble over het fruit en zet ongeveer 20 minuten in de oven.
- Serveer warm of koud. Eventueel met slagroom en of vanille-ijs. Indien gewenst kan je dit terug opwarmen in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.