Deze curry is wel wat werk (en afwas) maar ik maak gewoon een dubbele portie en eet 2 dagen hetzelfde. Je verhit het dan samen met de rijst gewoon terug in een pan. Of je kan dit ook invriezen.
Voor 4 porties
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 kleine bloemkool
- 1 snede knolselder
- 1 paprika
- 300gr gekookte kikkererwten (uitgelekt)
- 1 steranijs
- 2 kardemonpeulen (gekneusd)
- chilivlokken
- gemberpoeder (of verse natuurlijk)
- gemalen koriander
- gewone koriander
- peper en zout
- komijn
- 150gr rijst
- rijstolie
- 500gr tomatenblokjes
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking (ik deed een beetje kurkuma in het water voor de kleur)
- Was de bloemkool en snij in roosjes (de steel snij je in kleine stukjes)
- Schil het stuk knolselder en snij in blokjes.
- Kook de bloemkool en de knolselder samen half gaar. Giet af maar vang een kopje van het kookvocht op
- Snipper de look en de uien
- Verhit rijstolie en bak hierin de ui met de knoflook, de steranijs, kardemon, chilivlokken, gember, gemalen koriander en komijn. Bak dit minstens 5 minuten, regelmatig roeren.
- Snij ondertussen de paprika in blokjes
- Voeg de kikkererwten toe en bak even mee.
- Voeg de paprika, de tomatenblokjes, de bloemkool en knolselder toe.
- Giet er het kopje kookvocht bij.
- Laat onder een deksel ongeveer 10minuten pruttelen, roer regelmatig
- Controleer of de bloemkool helemaal gaar is. Kruid af met peper en zout
- Die op met de rijst en strooi er wat koriander over.
- De knolselder en de paprika kan je ook weglaten of vervangen door wortel, pastinaak, courgette,...
- Ik weet niet juist hoeveel gedroogde kikkererwten dit zijn. Ik kook altijd ineens genoeg kikkererwten en vries de rest in om snel humus of zo te kunnen maken.
- De paprika komt bij mij ook uit de diepvries.
- Ik gebruik rijstolie omdat die neutraal is en goed verhit mag worden maar iets anders kan ook.
- Vriendje at hier een restje zure room bij en vond dit ook heel lekker. Dan is het niet meer vegan natuurlijk
- Morgen verwarm ik dit gewoon in de pan en heb ik tijd om appelbollen te maken
- Heb je niet alle kruiden in huis? Geen probleem,experimenteer zelf maar of gebruik garam masala
- Ik heb echt geen idee van de hoeveelheden van de kruiden. Ik denk een goed koffielepeltje van elk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.