Voor 1 appelbol
- 50gr volkorenspeltmeel + extra
- 1 koffielepeltje bakpoeder
- 1 koffielepeltje arachideolie (of andere neutrale olie)
- 30ml warm water
- 1 appel
- extra olie
- kaneel
- beetje gehakte amandelen
- Zeef het meel en meng er het bakpoeder en de olie door
- Doe het water erbij en kneed tot een mooi geheel.
- Doe in een kom en laat een halfuurtje rusten
- Verwarm de oven voor op 180C
- Strooi wat meel op je werkblad en deegrol
- Rol het deeg uit tot een mooie lap (er moet een appel in passen)
- Was de appel en haal met een appelboor het klokhuis eruit
- Leg op het midden van de deeglap de appel en vul de helft van het holle gedeelte op met amandelen
- Bestrooi de appel met kaneel
- Vouw het deeg dicht over de appel
- Bestrijk de appelbol met een beetje olie
- Leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal
- Bak ongeveer een half uurtje.
- Eet warm en bestrooi eventueel met gehakte amandelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.