Voor 2 porties
- 80gr linzen
- 35gr hazelnoten
- 350gr knolselder
- 1 peer
- 1 lepelolijfolie
- 1 lepel lijnzaadolie
- 1 koffielepel olijfolie
- 1 koffielepel citroensap
- 1 koffielepel ahornsiroop
- zout
- peper
- tijm
- Kook de linzen gaar samen met een beetje tijm. Giet de linzen af en meng met de olijfolie en lijnzaadolie.
- Snij de knolselder in blokjes en kook een 5tal minuten tot ze gaar maar niet te plat zijn. Giet af. Meng met de linzen.
- Kruid met wat peper en zout
- Was de peer en snij in de lengte in repen (4-6 repen)
- Meng de koffielepel olijfolie met de ahornsiroop en het citroensap. Leg de peerschijfjes hier een kwartiertje in en meng een paar keer voorzichtig
- Hak ondertussen de hazelnoten grof
- Verhit een grillpan op een hoog vuur (en wrijf indien nodig in met een beetje olijfolie)
- Gril de peer reepjes een tweetal minuten aan elke kant.
- Roer de hazelnoten door het overgebleven olie-siroop-citroenmengsel
- Als de peren een mooi grillpatroon hebben haal je ze uit de pan.
- Rooster nu de hazelnoten kort in de grillpan (ongeveer 2 minuten en voortdurend roeren)
- Serveer de knolseldersalade met de peer en hazelnoten
- Ik at het koud (avond voordien gemaakt) en hat was heel lekker maar iets zegt me dat dit warm zeker ook niet slecht is.
Knolselder is echt een geweldige groente:Goedkoop en multi-inzetbaar: roosteren, pureren, als lasagnevel,.. in slaatjes, ... En omdat een knolselder altijd zo groot is krijg je weer creatieve ideeën om hij op te gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.