Ik gebruik de Helaes pindakaas van de Nederlandse aldi (zonder stukjes) die is niet biologisch maar wel suiker- en e-nummervrij. Ook van andere merken kan je die vinden. En ik ben wel van plan om biologisch aan te schaffen
Voor 2 porties
Gebakken aardappeltjes
- 2 grote aardappelen
- een lepelkokosolie
- een teentje look
- eventueel wat groene kruiden (vb lenteui of bieslook)
- Schilde aardappelen en snij in schijfjes
- Kook net niet gaar en giet af
- Snipper de look en snij de kruiden fijn
- Smelt de kokosolie in een grote pan en bak de aardappelschijfjes aan 1 kant voor een paar minuten
- Draai om en doe er de look en de kruiden bij. Bak opnieuw een paar minuten
- 500gr spinazie
- 2 lepels rozijnen
- 1 ui
- 1 teentje look
- 3 pepertjes (of minder)
- een klein stukje gember
- 2 lepels pindakaas
- 1 lepel kokosolie
- 50gr gedroogde rode linzen (of andere maar rode lijkt me het mooiste)
- week de rozijnen in water
- Kook de linzen gaar en giet af
- Snipper de ui, knoflook, gember en pepertjes
- Was de spinazie en snij in stukjes
- Smelt de kokosolie in een grote pan en fruit de ui met de look, pepertjes, gekookte linzen en gember voor een 5tal minuten
- Doe de spinazie en de rozijnen bij in de pan en laat slinken (voeg indien nodig een klein beetje water toe)
- Roer er tenslotte de pindakaas door en laat nog een minuutjes staan
- Serveer met de gebakken aardappeltjes
Waw dat is wel heel speciaal wat je hier samen doet! Moet ik eens proberen!
BeantwoordenVerwijderen