Dit was lekker bij mijn versgebakken brood.
Voor 2 porties
- 2 zoete appels (vb jonagold)
- 1 grote stengel rabarber
- 2 lepels rozijnen
- Klein beetje water
- Was de rabarber. Snij in de lengt in 2 en dan in blokjes
- Was de appels, haal het klokhuis eruit en snij in partjes
- Doe de rabarber, appel en rozijnen in een kookpot (best geen al te brede want dan moet je er meer water bij doen en kan het te vochtig worden)
- Giet er water bij totdat de bodem ongeveer voor 0,5cm bedekt is
- Zet, met deksel op de pot, op een zacht vuurtje.
- Laat ongeveer 5 minuten staan en roer af en toe
- Haal dan het deksel weg (zodat er nog wat nat kan ontsnappen) en laat nog een paar minuten staan
- Klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.