vrijdag 23 mei 2014

lentesalade

Er zat opeens weer witloof in mijn groentenpakket, en ook radijsjes, pijpajuin en eikenblad sla. Een goede basis voor een frisse lunchsalade. Door de mayonaise is het deze keer geen vegan salade maar die kan je ook vervangen door een dressing naar smaak.

Voor 2 porties
  • 50gr boekweit
  • een halve bussel radijsjes
  • 2 stronkjes witloof
  • enkele bladen sla
  • 2 pijpajuintjes (lenteui)
  • 2 lepels (zelfgemaakte) mayonaise
  • een lepel zonnebloempitten
  1. Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen
  2.  Was de sla en snij in reepjes
  3. Snij de pijpajuin in ringetjes
  4. Snij de radijsjes in 8 (als ze groot zijn)
  5. Was het witloof, halveer in de lengte en halveer ng eens in de lengte. Snij in reepjes
  6. Meng de groenten met de boekweit, zonnebloempitten en mayonaise
  7. Eet smakelijk of bewaar in de koelkast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...