De cake is van smaak super maar wees voorzichtig met hem om te draaien en in een bewaardoos te steken want hij breekt gemakkelijk.
Voor 1 cake
Voor de topping
- een halve appel
- 55gr kokosolie
- 85gr palmsuiker
- 250gr volkorenspelt
- 1,5 appel
- 135gr hazelnoten
- 50gr palmsuiker
- 115gr kokosolie
- 2 lepels lijnzaad + 6 lepels warm water
- 1 lepeltje wijnsteenzuurbakpoeder
- 1 lepeltje bicarbonaat
- 1 lepeltje speculaaskruiden
- Doe de boter en de suiker in een pannetje en zet op een klein vuurtje om de olie te laten smelten.Roer regelmatig
- Snij de appel in schijfjes
- Als het olie-suiker mengsel vloeibaar is giet je het in een cakevorm (pas op, het wordt makkelijk terug hard)
- Leg de schijfjes appel in de topping en zet de cakevorm opzij
- Verwarm de oven voor op 180C
- Smelt de kokosolie op een klein vuurtje
- Meng het lijnzaad met het water en zet opzij
- Meng het meel met de suiker, bicarbonaat, het bakpoeder en de speculaaskruiden
- Hak een 50gr hazelnoten heel fijn in de keukenmachine (hazelnootmeel).Meng dit onder het meel
- Hak de rest van de noten grof en meng ook onder het meel
- Snij de appel in blokjes en voeg bij het deeg.
- Meng er tenslotte het lijnzaad en de gesmolten kokosolie door.
- Doe het cake bij in de cakevorm
- Zet ongeveer 35 minuten in de oven
- Laat een kwartier afkoelen in de vorm en draai dan om op een snijnplank
- Laat verder afkoelen
- Smullen maar
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.