zaterdag 10 mei 2014

Focaccia

Ik had nog een restje verse gist dat ik moest verwerken en het brood was op.  Tijd voor een experiment dus. Een focaccia is niet eens zo moeilijk.Je moet wel wat geduld hebben voor het rijzen. En op tijd in de oven kijken natuurlijk want elke oven is anders.




Voor 1 brood
  • 250gr speltbloem+ beetje extra
  • 1 lepeltje zout
  • 10gr verse gist
  • 150ml warm water
  • 3 tenen knoflook
  • 10 zwarte olijven
  • 2 lepels Provençaalse kruiden
  • 1 lepel grof zout
  •  3 lepels olijfolie
  1. Doe de gist in het warme water en laat oplossen
  2. Pel de knoflook en hak fijn
  3. Snij de olijfjes fijn
  4. Meng de bloem met het zout, de gehakte knoflook, olijven en 1 lepel kruiden.
  5. Maak een kuiltje en doe daar 1 lepel olijfolie en het water met gist in
  6.  Kneed tot een mooi deeg.
  7. Leg het deeg in een kom, dek af met een vochtige doek en laat ongeveer 3 kwartier rijzen
  8. Kneed het deeg opnieuw 5 minuten door
  9. Leg een bakmat of bakpapier op een bakplaat
  10. Rol het deeg op de bakplaat uit tot een ronde van ongeveer 1cm dik
  11. Leg de doek er opnieuw over en laat nog eens een half uurtje rijzen
  12. Verwarm de oven voor op 200C
  13. Duw met je vingers kuiltjes in het deeg,
  14. Smeer in met de resterende olijfolie en bestrooi met het grof zout en een lepel kruiden
  15. Bak in ongeveer 25 minuten gaar
Heerlijk met Bruschetta spread

2 opmerkingen:

  1. Ziet er mooi uit... Was het lekker? Waar haal je de speltbloem?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik koop mijn speltbloem bij de lidl in Duitsland maar je kan het ook vinden bij natuurvoedingswinkels, een molen of bestellen via internet.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...