De tomaten,courgette en sla zaten in mijn groentenpakket. De planning was eigenlijk er een pastasalade van op tafel te toveren maar een restje speltbrood bracht daar verandering in.
Omdat ik gisteren mijn lunch voor vandaag en morgen maakte heb ik de salade en de croutons apart meegenomen naar mijn werk.
Voor 2 porties
- 200gr oud brood
- een halve courgette
- 2 tomaten
- een half uitje
- enkele blaadjes sla
- Enkele groene olijven
- olijfolie
- balsamico azijn
- gedroogde groenen kruiden naar smaak
- Snij het brood in blokjes
- Giet een bodem olijfolie in een grote pan. Zet op een groot vuur en laat warm worden
- Doe er het brood bij (let op dat het niet aan elkaar plakt) en laat bakken
- Roer regelmatig en doe er de groene kruiden bij. Als het brood aan alle kanten mooi bruin is zet je het vuur uit. Laat de croutons afkoelen
- Was de sla en snij in reepjes
- Snipper de ui
- Snij de courgette en de tomaten in blokjes
- Ontpit de olijven en snij fijn
- Meng de groenten onder elkaar
- Meng er een lepel balsamicoazijn onder
- Meng vlak voor het serveren de croutons door de salade
Dankjewel voor het delen! Ik ga het zeker uit proberen!
BeantwoordenVerwijderen