Voor 4 porties
- ongeveer 300gr sla
- een halve ui (of iets minder)
- een teentje knoflook
- 300ml water
- peper en zout
- een klein stukje gember
- Was de sla,snij in grove stukken en doe in de blender
- Pel de look en de knoflook, snij in 4 en doe bij de sla
- Schil de gember en doe ook in de blender
- Doe het water erbij en blend tot er geen stukken meer inzitten
- Smaak af met peper en zout
- Serveer direct of bewaar in de koelkast
- als je toevallig pijpajuin (Lente-ui in mooi Nederlands) hebt liggen is dit leuk om als natuurlijk rietje te gebruiken.
- Je kan de soep als voorgerechtje, tussendoortje of bij de lunch eten
Ooh zo fancy dat rietje! daar had ik nog niet aan gedacht :)
BeantwoordenVerwijderenJa dat was een helder moment van mij. Het dronk nog verbazingwekkend goed trouwens.
VerwijderenMisschien ook leuk als je ooit een sapjespersoon wordt :) Super!
Verwijderen