Deze cakejes waren heel lekker, behalve de pecan bovenaan. Ik heb gen warme luchtoven maar alleen boven en onder warmte. Misschien dat dat er wel mee te maken heeft. Of de bovenwarmte uitzetten.
Maar eens de pecan eraf en de randjes wat bijgewerkt zijn het heerlijke cakejes die ook wel veel te snel op zullen zijn.
Voor 7 cakejes
- 70 gr kokosolie
- 40 gr pecannoten + 7 ter decoratie
- 25gr ahornsiroop
- 100gr speltmeel
- 1 lepeltje kaneel
- 1 lepel wijnsteenzuurbakpoeder
- 1 lepel lijnzaad +3 lepels warm water
- Verwarm de oven voor op 180C
- Doe de kokosolie in een kom en smelt n de voorverwarmende oven
- Meng het lijnzaad met warm water en zet opzij
- Hak de 40gr pecannoten fijn in de keukenmachine (of probeer met een mes of deegrol te verkruimelen) tot je een grof meel hebt
- Meng het speltmeel met het pecanmeel, de kaneel en het bakpoeder
- Meng er de gesmolten kokosolie, lijnzaad met water en ahornsiroop door
- Je krijgt nu een vrij vochtig deeg maar dat is normaal.
- Schep het deeg over in 7 muffinvormpjes
- Leg bovenop elk cakeje een pecannoot
- Zet ongeveer 15 minuten in de oven
- Haal uit de oven en laat afkoelen
- Smullen maar of bewaren in een luchtdichte doos
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.