zondag 18 september 2016

Pesto van radijsjesloof

Pesto: je denkt dan direct aan basilicum, parmezaan en pijnboompitten. Maar eigenlijk kan je er alle kanten mee op. Gelukkig want mijn basilicum deed het dit jaar niet zo geweldig (vervallen zaadjes werken dan toch niet zo goed), parmezaan past niet in een plantaardige levenswijze en pijnboompitjes koop ik niet omdat die belachelijk duur zijn.
Deze pesto is gemaakt van amandelen, het loof van radijsjes (en een beetje ander groen). En in plaats van kaas gebruik ik edelgistvlokken. Uiteindelijk smaakt het resultaat natuurlijk anders dan klassieke pesto maar het is net zo makkelijk te maken (en veeeeeel goedkoper).

Ik maakte deze pesto helemaal verantwoord door olie te gebruiken uit een leeg potje van zongedroogde tomaatjes. En besmeerde er ook nog eens een geroosterde snede oud brood mee. Waste free cooking is toch geweldig ;-)

Voor een mooie portie
  • 50gr groen (voornamelijk radijsjesloof, een paar takjes munt en wat basilicumblaadjes)
  • 20gr amandelen
  • 30ml kruidenolie of olijfolie
  • 1 volle eetlepel gistvlokken
  • peper en zout
  1. Verhit een pan zonder tefallaag. Rooster de amandelen een paar minuten in deze pan
  2. Was het groen goed en laat uitlekken
  3. Doe alles in de belnder of hakmolen en hak tot een mooi geheel
  4. Serveer direct of bewaar in de koelkast
 OPMERKINGEN
  •  Zongedroogde tomaatjes, geroosterde paprika,... veel dingen zitten in olie als je ze in een pot koopt. Die olie is lekker maar niet altijd geschikt om in te bakken. Die kan je gebruiken voor sladressings of dus in deze (of een andere) pesto. Heb je geen restjes olie in huis? gebruik dan gewoon olijfolie
  • Voeg groen naar keuze toe. Andere kruiden die je lekker lijken, een paar blaadjes sla, worteltjesloof,...
  • Leker op geroosterde brood, bij een pasta, als dipsaus, op een rijstwafel,...
  • Bewaar een dag of 3 in de koelkast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...