Je moet 's avonds al beginnen aan dit ontbijtje maar dat duurt maar 1 minuut. En 's morgens is het grootse werk de mango snijden. Dus 10 minuten werk voor een heerlijke ontbijtpapje.
Voor 2 porties
- 1 sinaasappel
- 1/2 mango
- 60gr havermout
- 1 lepel citroensap
- 2 lepels geraspte kokos
- Zet de havermout 's avonds in wat water te weken
- Giet 's morgens af en laat uitlekken.
- Schil de sinaasappel en de mango.
- Doe alles in de blender en mix tot een egale massa
- Versier eventueel met wat vers fruit (hier granaatappelpitjes), geraspte kokos en banaanchips
- ik pers nooit sinaasappelen, ten eerste omdat ik geen pers heb, maar vooral omdat je dan de vezels achterlaat in de schil. Dus ik blend en sinaasappel gewoon.
- Je kan ook een paar stukjes mango achterhouden om daar je papje mee te versieren. Daar dacht ik zelf natuurlijk pas aan toen het al gemixt was.
Ik pers ook nooit sinaasappels :)
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat ik niet de enige ben.
VerwijderenWat een superplan om die pitjes in de diepvries te bewaren!
BeantwoordenVerwijderenZe zijn wel iets natter dan verse pitjes maar net zo lekker.
Verwijderen