Anyway, dat moet toch makkelijker?
Overmorgen plaats ik hier mijn recept voor veganistische moussaka maar ik kwam erachter dat ik nog nooit over gestoomde aubergine geblogd had. Dus bij deze:
Gestoomde aubergine
- Breng een pot met water aan de kook, zorg dat je een metalen vergiet hebt dat in de pot kan hangen zonder het water te raken.
- Was de aubergine en snij in plakjes van 0,5 tot 1cm
- Doe de schijfjes in het vergiet boven de pot
- Laat ongeveer 8 minuutjes stomen.
- afhankelijk van de hoeveelheid aubergine en de grote van je vergiet moet je het misschien in 2 keren doen. Anders kan je met een lepel de plakjes aubergine ook eens roeren
- Idealiter doe je dit boven een pot waar al iets in staat te koken (aardappels, rijst, linzen, bloemkool,....)
- Als je gebakken aubergine in een recept vervangt door gestoomde aubergine heb je heel wat minder olie maar de aubergine is niet droger.
- Je kan ook een stoomkoker gebruiken
- Ik zet het deksel losjes op de pot. Zonder deksel is de stoomtijd misschien wat langer
- Op dezelfde manier kan je ook courgette stomen
- En de foto: ik heb een nieuw fototoestel en was wat aan het spelen met de instellingen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.