donderdag 22 september 2016

Pittige salade met mango

Mango's vind ik altijd wel lekker maar eigenlijk koop ik ze zelden. Voedselkilometers, weet je wel. Maar als ik via de voedselteams een fruitpakket bestel is het steeds inlands en exotisch fruit. En dan komt het voor dat ik opeens 2 biologische mango's in huis heb, samen met nog ander fruit. En dan komen er heerlijke gerechten met mango op tafel.
Het zoete van de mango in contrast met het hete pepertje vind ik geweldig. Met wat ik aan groenten in huis had maakte ik dan deze Mexicaans getinte salade. Kidneybonen waren misschien nog lekkerder geweest maar mijn planning liep niet perfect en gekookte kikkererwten zaten in de diepvries




Voor 2 porties
  • 60gr quinoa
  • 100gr gekookte kikkererwten
  • 1 tomaat
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 paprika 
  • 1/2 mango
  • 1/4de ui
  • een half pepertje
  • 1 lepel (lijnzaad)olie
  • 1 lepel citroensap
  • peper en zout
  • Een paar blaadjes koriander
  • komijnpoeder
  • gerookt paprikapoeder
  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking
  2. Snipper de ui, snij het pepertje fijn. 
  3. Snij de komkommer, tomaat, paprika en mango in blokjes
  4. Meng de lijnzaadolie met het citroensap en de kruiden
  5. Meng voor het serveren alles onder elkaar
OPMERKING
  • Kijk uit met pepertjes. Ik houd wel van scherp.
  • Kidneybonen zijn ook lekker in plaats van kikkererwten
  • Voeg groenten die je in huis hebt toe: geraspte wortel, sla, rucola, selder,...

2 opmerkingen:

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...