Het zoete van de mango in contrast met het hete pepertje vind ik geweldig. Met wat ik aan groenten in huis had maakte ik dan deze Mexicaans getinte salade. Kidneybonen waren misschien nog lekkerder geweest maar mijn planning liep niet perfect en gekookte kikkererwten zaten in de diepvries
Voor 2 porties
- 60gr quinoa
- 100gr gekookte kikkererwten
- 1 tomaat
- 1/2 komkommer
- 1/2 paprika
- 1/2 mango
- 1/4de ui
- een half pepertje
- 1 lepel (lijnzaad)olie
- 1 lepel citroensap
- peper en zout
- Een paar blaadjes koriander
- komijnpoeder
- gerookt paprikapoeder
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking
- Snipper de ui, snij het pepertje fijn.
- Snij de komkommer, tomaat, paprika en mango in blokjes
- Meng de lijnzaadolie met het citroensap en de kruiden
- Meng voor het serveren alles onder elkaar
- Kijk uit met pepertjes. Ik houd wel van scherp.
- Kidneybonen zijn ook lekker in plaats van kikkererwten
- Voeg groenten die je in huis hebt toe: geraspte wortel, sla, rucola, selder,...
Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker maken binnenkort, dankjewel voor het recept! ♥
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heerlijk!!
BeantwoordenVerwijderen