Wel had ik net witte bonen gekookt. Vlees was er niet in huis maar er lag wel nog zalm in de vriezer en was er venkel in huis. Conclusie: venkel in papillot.
Het voordeel van dingen in papillot is dat iedereen zijn eigen pakketje kan maken. Witte bonen en veel venkel voor mij, zalm en minder venkel voor de niet veganisten. Daarbij een goed glaasje biologische witte wijn en volkorenpenne.
Hier onder beschrijf ik gewoon 2 porties veganistische groenten in papillot. Voor een niet-veganversie gebruik je een stuk zalmfilet in plaats van bonen.
Voor 1 portie
- 1 venkel
- een halve ui
- 2 teentjes knoflook
- 200gr gekookte witte bonen (ongeveer 80gr gedroogd)
- een paar cherrytomaatjes (of 1 gewone)
- peper en zout
- 2 koffielepeltjes olijfolie
- 2 koffielepeltjes citroensap
- dille
- Snij de venkel in stukjes.
- Snipper de ui en de look
- Snij de tomaatjes klein
- Scheur 2 vellen bakpapier af en leg op elk vel de helft van de venkel, ui, knoflook, tomaat en bonen. Kruid met peper en zout en een beetje dille. Giet op elke vel een lepeltje olijfolie en een lepeltje citroensap.
- Vouw het bakpapier goed toe.
- Leg de pakketjes in de oven. Zet op 180C. En laat ongeveer 25 minuten in de oven garen
- Serveer met volkoren pasta
- Je kan ook nog extra groenten toevoegen:courgette, champignons, paprika,...
- Ook lekker met een lepeltje kappertje een beetje gedroogd zeewier (vb salade du pecheur van Lima)
- De oven voorverwarmen hoeft niet
- Enig nadeel is dat je redelijk wat afval hebt aan bakpapier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.