Dit is ook een makkelijk recept om in grotere porties te koken. Handig om op drukke dagen uit de vriezer te halen, om 2 dagen hetzelfde te eten of om de dag nadien als lunch mee te nemen.
Voor 3 porties
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- een grote zak boerenkool (ongeveer 500gr)
- 400ml passata
- 90gr speltpasta
- 4 zongedroogde tomaatjes
- peper en zout
- klein beetje gerookt paprikapoeder (optioneel)
- edelgistvlokken (optioneel)
- olijfolie
- Snipper de ui en de look. Was de boerenkool, verwijder naar wens de harde kern en snij in reepjes
- Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking
- Verhit olie in een pot en fruit de ui en de look. Voeg de boerenkool en een bodempje water toe en laat stoven en slinken.
- Voeg de passata, het paprikapoeder, gedroogde tomaatjes en peper en zout toe.
- Laat pruttelen tot de boerenkool gaar is. Kruid af
- Serveer met de pasta en wat edelgistvlokken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.