Ook een leuke manier om restjes gekookte aardappelen weg te werken.
Het hartje is de boxty natuurlijk |
Voor 2 porties
- 300gr geschilde aardappelen
- 30gr volkorenspeltmeel
- 30gr olie + extra om te bakken
- 1 lepeltje bakpoeder
- peper en zout
- Kook de aardappelen goed gaar en giet af. Stamp tot een puree
- Meng het meel met het bakpoeder
- Meng alle ingrediënten door de puree. Je krijgt nu een vast deeg. Draai totballetjes en druk plat of gebruik een serveerring met stamper.
- Verhit olie in een pan en bak de aardappelpannenkoeken een 3 tot 5 minuten aan elke kant op een zacht vuurtje.
- Klaar
- Voor een volledig veganistisch ontbijt kan je er wel bonen in tomatensaus, gegrilde tomaat, gebakken champignons en lekker brood bijdoen.
- Voor een vegetarisch ontbijt laat je de worsten weg maar geniet je wel van een spiegelei.
- Je kan ook een lijnzaadei toevoegen aan het deeg (1 lepel lijnzaad, 3 lepels water) maar dat is niet noodzakelijk
- Ik gebruikte arachideolie maar andere kan ook
- Deze aardappelkoekjes zijn niet alleen lekker bij het ontbijt maar ook bij een andere maaltijd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.