Als voorgerecht was er kruidige pompoensoep met kokosmelk. Makkelijk om te maken, het moeilijkste is de de pompoen snijden ;-)
Voor 6 porties
- een halve pompoen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 30gr rode linzen
- garam masala
- kurkuma
- kerrie
- chilivlokken
- komijn
- peper en zout
- 6 lepels kokosmelk voor de afwerking
- kokosolie of andere olie
- Snipper de ui en de knoflook.
- Was de pompoen en snij in blokjes (schillen hoeft niet)
- Verhit olie in een grote soeppot en fruit de ui en de knoflook. Voeg een lepeltje garam masala, kurkuma en komijn en kerrie toe. Voeg ook chilivlokken naar smaak toe
- Voeg de pompoenblokjes toe en laat eventjes stoven. Overgiet met water zodat alles goed onderstaat.
- Voeg ook de linzen toe en breng aan de kook. Laat minstens 30 minuten zachtjes koken. Proef en kruid bij naar smaak
- Test of de pompoen goed gaar is. Mix de soep met een soepmixer.
- Dien op en giet voorzichtig een lepel kokosmelk in elk bord. Probeer het in een mooie cirkel te trekken.
- Heb je sommige kruiden niet? Geen probleem. Wees creatief met oosterse kruiden.Heb je het graag pittig voeg dan voldoende chilivlokken of een vers pepertje toe.
- Als je verse koriander hebt zou dit ook wel mooi zijn om te garneren.
- Je kan voor een romigere soep ook meer koksmelk toevoegen aan de soep.
- Meer of minder linzen kan ook. Maar bij 30gr was mijn pak leeg ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.