zaterdag 26 september 2015

Pompoensoep met kokos: pompoendiner gang 1

Een paar keer per maand spreek ik af met een vriendin uit de buurt waarbij we samen koken en onze mannen mogen komen mee-eten. Heel gezellig. Omdat ik nog een grote pompoen had liggen en zij nog op zoeken was naar receptjes met pompoen had ik maar een pompoenmenu opgesteld. Soep, hoofdgerecht en dessert.
Als voorgerecht was er kruidige pompoensoep met kokosmelk. Makkelijk om te maken, het moeilijkste is de de pompoen snijden ;-)

Voor 6 porties
  • een halve pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30gr rode linzen
  • garam masala
  • kurkuma
  • kerrie
  • chilivlokken
  • komijn
  • peper en zout
  • 6 lepels kokosmelk voor de afwerking
  • kokosolie of andere olie
  1. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Was de pompoen en snij in blokjes (schillen hoeft niet)
  3. Verhit olie in een grote soeppot en fruit de ui en de knoflook. Voeg een lepeltje garam masala, kurkuma en komijn en kerrie toe. Voeg ook chilivlokken naar smaak toe
  4. Voeg de pompoenblokjes toe en laat eventjes stoven. Overgiet met water zodat alles goed onderstaat.
  5. Voeg ook de linzen toe en breng aan de kook. Laat minstens 30 minuten zachtjes koken. Proef en kruid bij naar smaak
  6. Test of de pompoen goed gaar is. Mix de soep met een soepmixer.
  7. Dien op en giet voorzichtig een lepel kokosmelk in elk bord. Probeer het in een mooie cirkel te trekken. 
OPMERKINGEN
  • Heb je sommige kruiden niet? Geen probleem. Wees creatief met oosterse kruiden.Heb je het graag pittig voeg dan voldoende chilivlokken of een vers pepertje toe.
  • Als je verse koriander hebt zou dit ook wel mooi zijn  om te garneren.
  • Je kan voor een romigere soep ook meer koksmelk toevoegen aan de soep.
  • Meer of minder linzen kan ook. Maar bij 30gr was mijn pak leeg ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...