Voor 2 porties
- 1 broccoli
- 1 (rode) (punt)paprika
- enkele blaadjes Chinese kool
- halve (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- stukje gember
- rijstolie
- 1 rode Spaanse peper
- 60gr mie of noedels
- 1 biefstuk
- Kook de mie gaar zoals vermeld op de verpakking
- Snipper de ui en de look.Schil de gember en hak fijn. Snij de peper fijn
- Snij de broccoli, paprika en Chinese kool in blokjes
- Snij de biefstuk in reepjes
- Verhit rijstolie in een wok of grote pan en fruit de ui en look met de gember en de pepertjes.
- Voeg de biefstuk toe en bak bruin langs all kanten
- Voeg de groenten toe en roerbak kort mee
- Serveer met de mie en eventueel sojasaus
- Heb je geen wok? Roerbak de paprika, broccoli en kool dan samen in een aparte pan met rijstolie
- Gooi de broccolisteel zeker niet weg. Die is gewokt superlekker
- Verwijder de zaadjes van de peper naar smaak.
- De pan moet goed heet zijn bij het roerbakken.
- Wees bij roerbakken niet te zuinig met olie.
- Vervang de noedels door zilvervliesrijst
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.