Voor 4 grote porties
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember
- 3 kardemonpeulen
- 1 kaneelstok
- 1 steranijs
- gedroogde chilipeper
- koriander
- korianderzaad (ketoembar)
- komijn
- kurkuma
- halve courgette
- Enkele stengels Chinese kool
- een halve pompoen (normaal formaat)
- 1 rode paprika
- 3 lepels rode linzen
- 500ml water
- 50gr kokossanten
- kokosolie
- 150gr zilvervliesrijst
- Kook de rijst
- Snipper de ui en de knoflook.Schilde gember en snij fijn
- Snij de courgette, paprika en pompoen in blokjes.
- Kneus de kardemonpeulen
- Verhit kokosolie in een grote pot. Fruit de ui en knoflook.Voeg de gember, kardemonpeulen, steranijs, gedroogde chilipeper, komijn en korianderzaad toe.
- Voeg dan de pompoen toe en laat even mee stoven. Doe hetzelfde met de paprika en tenslotte de courgette.
- Voeg de linzen, het water en de santen toe. Doe ook de kaneelstok en een beetje kurkuma erbij.
- Zet het deksel op de pot en laat zachtjes 20 minuten koken. Roer regelmatig.
- Voel of de groenten gaar zijn en proef eens. Kruid bij indien nodig. Voeg voor een mooie gele kleur extra kurkuma toe.
- Voeg op het laatste de korianderblaadjes toe
- Dien op met de rijst en garneer met kokossnippers en koriander
- In plaats van water en santen kan je ook kokosmelk gebruiken
- Is de curry te lopend? bind dan met arrowroot
- Varieer met groenten, gewoon kijken wat er in de groentela ligt.
- Wil je het makkelijker. Gebruik dan een kruidenmengeling zoals garam massala in plaats van losse kruiden
- De pompoen kan je schillen maar hoeft niet altijd.Dit hangt af van de soort pompoen en je eigen smaak. Hier heb ik ze geschild
- Als je verse chilipeper hebt kan je natuurlijk dat gebruiken in plats van gedroogde
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.