De barbecuesaus is op basis van tomatenpuree uit blik. Niet de beste optie maar nog altijd veel beter dan barbecuesaus uit de supermarkt en bijna net zo makkelijk.
Voor 2 porties
Voor een grote pot saus
- 1 teentje look
- 1/4de (rode) ui
- 1 blikje tomatenpuree (140gr)
- 1,5 blikje water
- 1 lepel olijfolie
- 1 lepel azijn
- 1 lepel agave
- halve theelepel pilipili of chilivlokken
- halve theelepel gerookt paprikapoeder
- peper en zout
- Snipper de ui en de look
- Verhit olijfolie in een sauspannetje en fruit de ui en de look. Voeg de pilipili en gerookt paprikapoeder toe
- Doe de tomatenpuree en het water bij in het pannetje. Voeg ook de azijn en agave toe. Roer eventjes tot het een gladde massa is.
- Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat een paar minuutjes pruttelen.
- Kruid eventueel af
- Serveer warm of koud.
- 90gr rijst
- halve gele paprika
- 20 kerstomaatjes (of een gewone)
- halve rode ui
- 1 teentje look
- 3 lepels grof gehakte peterselie
- 1 lepel lijnzaadolie
- halve lepel citroensap
- mespunt komijnzaad
- theepel gedroogde dragon
- peper en zout
- Kook de rijst gaar en laat afkoelen
- Snipper de ui en de look. Snij de paprika in blokjes en de tomaatjes in 4
- Meng de lijnzaadolie met het citroensap, komijnzaad, dragon, peper en zout
- Meng alle ingrediënten voor de salade en meng er de dressing door
- Je kan de saus ook aanvullen met bijvoorbeeld paprika of verse kruiden. Hier deed ik er nog 2 lepels gehakte peterselie onder (die ik teveel had gehakt voor de salade)
- Heb je geen gerookt paprikapoeder?gebruik dan gewoon paprikapoeder maar gerookt paprikapoeder geeft echt een extra smaakdimensie.
- Gewone ui kan prima voor de saus maar in de salade is rode lekkerder
- Ik had nog wat gedroogde linzen staan die ik ook in de salade deed
- Deze maaltijd bevat niet veel groenten. Vul dit aan met een kop groentesoep of een stuk fruit als dessert (of allebei)
- Maak ineens een extra portie rijstsalade en je het een lunch voor de volgende dag
- De biefstuk is gewoon gebakken in de pan.
- De saus en de salade is veganistisch. De biefstuk kan je ook vervangen door een zelfgemaakte vegetarische burger of lekker gebakken seitan.
- De saus kan je in de koelkast een paar dagen bewaren. Ook lekker op geroosterd brood of als dipsaus bij tortillachips ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.