Deze maaltijd is supersnel klaar en kan je makkelijk voor 2 dagen maken. Gewoon de gekookte asta onder de groenten mengen en de volgende dag opbakken in een beetje olijfolie.
Je kan dit gerecht ook aanvullen met eventueel een vegetarische burger, meerdere soorten groenten, andere pesto,....
Voor 4 porties
- 1 grote courgette (of 2 a 3 gewone uit de supermarkt)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- olijfolie
- 150gr pasta
- 30gr groene linzen
- peper en zout
- groene tapenade of pesto
- Kook de linzen en de pasta (apart)
- Snipper de ui en de look, snij de courgette in blokjes
- Verhit olie in een pan en fruit de ui en de look. Voeg de courgetteblokjes toe en bak een 5 tal minuten. Kruid met peper en zout.
- Meng de linzen onder de courgette en bak eventjes mee.
- Serveer de pasta met de courgette en de tapenade
- Hier gebruikte we in plaats van pesto een olijventapenade uit een potje. Er zat echter allen olijven, olie en zout in. Het kwam van achter in de kast en stond er al een tijdje. Ik heb geen idee waar ik het ooit gekocht heb. Maar zelfgemaakte tapenade of pesto past hier ook heel goed bij. Maar het potje moest stilaan op
- Duurzame kooktip: kook eerst de linzen en giet ze af maar vang het water op. Kook de pasta daarna in dit water (+ eventueel ander water). Je gebruikt minder wateren het is nog bijna kokend dus je hebt minder energie nodig.
- Je kan altijd een grotere hoeveelheid linzen koken en porties invriezen.
- Afhankelijk van de tapenade /pesto is dit gerecht veganistisch en/ of E-nummervrij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.