Doordat het gemakkelijk terug op te warmen is kan je het voor 2 dagen maken of in een grote portie invriezen. Voeg een beetje water toe bij het heropwarmen zodat het niet aanbrandt. Als het te lopend wordt kan je arrowroot gebruiken maar het zetmeel van de aardappelen werkt normaal voldoende. Je kan ook allerhande restjes verwerken van groenten, rijst, kruiden of kookvocht van bonen of groenten. Als je een restje parmezaan hebt open staan is het er lekker bij. Gistvlokken kan ook als je het zuivelvrij wilt.
Voor 4 porties
- 400gr stoofvlees
- 400gr aardappelen
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 courgette
- halve bloemkool
- 1 preiwit
- Provençaalse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
- eventueel parmezaan of edelgistvlokken
- Schil de aardappelen en snij in blokjes
- Snipper de ui en de look
- Snij de prei, courgette en bloemkoolin kleine blokjes
- Verhit olijfolie in een grote pot en fruit de ui en de look. Voeg het vlees toe en schroei dicht (kort bruinbakken aan alle kanten)
- Voeg de prei, courgette, bloemkool en aardappelen toe. Giet er water bij tot alles bijna onderstaat.
- Doe er wat kruiden bij en laat 20 minuutjes onder deksel sudderen
- Haal na 20 minuten het deksel eraf en laat even open sudderen. Test met een vork of alles gaar is.
- Laat nog 5 minuten open staan zodat het vocht verdampt. Kruid bij naar smaak. Is het toch te waterachtig? Bindt dan met arrowroot.
- Serveer eventueel met wat Parmezaanse kaas of gistvlokken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.