Vandaag is ook wereld veggie dag dus laat je inspireren om vegetarisch te koken.
Voor 2 porties
Voor de salade
- tiental kerstomaatjes (hier gele en zwarte maar gewone rode kan ook)
- een halve komkommer
- 60gr quinoa
- 1 halve maiskolf (of uit blik)
- 2 sjalotjes
- 1 teentje look
- 4 lepels granaatappelpitjes
- 50gr gedroogde kidneybonen
- 2 lepels (lijnzaad)olie
- 1 lepel citroensap
- peper en zout
- mespuntje komijn
- mespuntje gerookt paprikapoeder
- mespuntje korianderzaad
- paar druppels tabasco
- Week en kook de kidneybonen gaar.
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking
- Snipper de sjalotjes de look
- Halveer de kerstomaatjes en snij de komkommer in stukjes
- Haal met een scherp mes de mais van de kolf
- Meng alles door elkaar
- Doe de ingrediënten voor de dressing in een potje en meng goed. Serveer de salade met de dressing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.