Ook dit gerecht is weer gemakkelijk om 2 dagen van te eten of om een aantal porties van in te vriezen.
Voor 4 porties
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 300gr pompoen
- 2 wortels
- 1 groen pepertje
- 1 (groene) paprika
- een halve courgette
- 2 lepels (kokos)olie
- stukje gember
- 60gr santen + 600mlwater of kokosmelk
- 250gr gekookte kikkererwten
- peper en zout
- 4 kardemonpeulen
- korianderzaad
- komijn
- garam masala
- 4 lepels rozijnen
- rijst
- 2 kabeljauwfilets (of 4 als je 4 porties met vis wil)
- Kook de rijst gaar
- Snipper de ui en de knoflook en snij de gember en het pepertje fijn (zaadlijsten verwijderen naar smaak)
- Snij de pompoen, wortels, courgette en paprika in blokjes
- Plet de kardemonpeulen en snij de santen in grove blokken (als hij hard is)
- Verhit 1 lepel olie in een grote pot en fruit de ui en de knoflook. Voeg de gember, het pepertje, kardemonpeulen, en andere kruiden toe. bak een paar minuten mee
- Voeg de groenten toe en bak ook deze een aantal minuten mee
- Voeg de santen en het water toe en roer tot de santen opgelost is.
- Voeg de rozijnen en kikkererwten toe. Zet een deksel op de pot en laat een kwartier pruttelen
- Verhit ondertussen olie in een pan en bak de kabeljauwfilets aan 2 kanten tot ze gaar zijn.kruid met peper en zout.
- Proef van de curry en kruid eventueel bij.
- Serveer de rijst met de curry en de vis.
- Wij aten het de eerste dag met vis en de tweede dag veganistisch.
- Eigenlijk is het de tweede dag nog lekkerder
- Als de curry te lopend zou zijn kan je deze binden met arrowroot.
Toevallig afgelopen weekend nog kabeljauw gegeten, heerlijk :)
BeantwoordenVerwijderen