Lekker voor op brood of als tussendoortje op een cracker of rijstwafel en in de koelkast is een minstens 4 dagen houdbaar. met de kruiden kan je leuk spelen. De ene keer lekker pittig, de volgende keer zoet.
Voor een vol potje
- 1 volume pompoenpuree*
- 1 volume gekookte kikkererwten
- eventueel een klein beetje water.
- Doe alles in de blender of hakmolen en mix tot een egale massa.
- Voeg water toe indien nodig.
- Roer er kruiden naar smaak onder.
- pompoenhummus met kaneel of speculaaskruiden en rozijntjes
- Pompoenhummus met chilivlokken en paprikapoeder
- Pompoenhummus met gewoon wat peper en zout of zelfs naturel
- Pompoenhumus met een beetje tahin erdoor (ook lekker in combinatie met 1 van de andere mogelijkheden)
Dat is een goed idee. Ik heb nog wat pompoen puree in de vriezer.
BeantwoordenVerwijderenIk heb een keer pompoenpuree gemaakt. Volgens mij deed ik de stukken in de oven en pureerde ze daarna. Dan wordt de substantie dikker dan koken in wat water. Maar ik weet het niet meer precies, zal het moeten opzoeken.