dinsdag 27 oktober 2015

Pompoenhummus

Met een restje pompoen of een portie ingemaakte pompoenpuree kan je leuke dingen maken zoals deze pompoenhumus.
Lekker voor op brood of als tussendoortje op een cracker of rijstwafel en in de koelkast is een minstens 4 dagen houdbaar. met de kruiden kan je leuk spelen. De ene keer lekker pittig, de volgende keer zoet.

Voor een vol potje
  • 1 volume pompoenpuree*
  • 1 volume gekookte kikkererwten
  • eventueel een klein beetje water.
  1. Doe alles in de blender of hakmolen en mix tot een egale massa.
  2. Voeg water toe indien nodig.
  3. Roer er kruiden naar smaak onder.
De kruiden kan je er van eerste keer bij doen of je kan deze hummus in meerdere portie verdelen en zo verschillende smaken bekomen. Leuke ideetjes zijn:
  • pompoenhummus met kaneel of speculaaskruiden en rozijntjes 
  • Pompoenhummus met chilivlokken en paprikapoeder
  • Pompoenhummus met gewoon wat peper en zout of zelfs naturel
  • Pompoenhumus met een beetje tahin erdoor (ook lekker in combinatie met 1 van de andere mogelijkheden)
*Pompoenpuree maak je gewoon zoals appelmoes. Pompoen in stukken snijden en in een beetje water stoven tot het zacht is.


1 opmerking:

  1. Dat is een goed idee. Ik heb nog wat pompoen puree in de vriezer.
    Ik heb een keer pompoenpuree gemaakt. Volgens mij deed ik de stukken in de oven en pureerde ze daarna. Dan wordt de substantie dikker dan koken in wat water. Maar ik weet het niet meer precies, zal het moeten opzoeken.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...