Komkommer associëren we meestal met rauwkost, salades en eventueel gazpacho terwijl het ook warm lekker is. Ik gebruik hier biologisch, lokaal rundergehakt maar voor een vegetarische variant kan je het ook weglaten of vervangen. Als je een romige curry wil kan je nog kokosmelk toevoegen maar voor mij hoeft dat niet zo.
Voor 4 porties
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- rijstolie
- 300gr rundsgehakt
- 2 komkommers
- garam masala
- kurkuma
- peper en zout
- 150gr zilvervliesrijst
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snipper de ui en de look
- Snij de komkommer in de lengte in 4 en dan in dunne schijfjes.
- Verhit rijstolie in een pan en fruit de ui en look. Voeg een lepel garam masala en 1 lepel kurkuma toe.
- Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Voeg de komkommerstukjes toe. En bak een paar minuten mee.
- Laat onder een deksel 10minuten sudderen. Roer regelmatig en kruid bij naar smaak
- Serveer samen met de rijst.
- Restje rijst? Maak er heerlijke rijstmelk van
- Dit is een gemakkelijk receptom voor2 dagen klaartemaken. Gewoon de rijst en de curry samen in de pan opwarmen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.