Voor 2 porties artisjok met vinaigrette
- 2 artisjokken
- 1 citroen
- 2 lepels balsamicoazijn
- 2 lepels olijfolie
- 1 lepel agavesiroop
- peper en zout
- Breek of snij de steel van de artisjokken.Leg ze in een grote kookpot. Vul aan met water totdat de artisjokken onder kunnen staan. De stelen mogen ook mee in de kookpot
- Pers de citroen uit en doe het sap samen met de rest van de citroen in de kookpot. Strooi er een beetje zout bij.
- Leg een deksel van een iets kleinere pot op de artisjokken (of een bord ofzo, de artisjokken moeten helemaal onder water staan). Zet dan een passend deksel op de pot. Zet op het vuur en breng aan de kook
- Laat 3 kwartier zachtjes koken.(maak ondertussen de salade)
- Doe de azijn, olie, agave en wat peper en zout in een potje met deksel en schud goed (of roer met een lepel in een kommetje).
- Haal de artisjokken uit het water en laat eventjes ondersteboven uitlekken.
Voor 4 porties quinoasalade
- 100gr quinoa
- ijsbergsla
- rucola
- 1 coeur de boeuf tomaat
- 1 halve ui
- 1 teentje knoflook
- andere groenten die je hebt
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Was de ijsbergsla en snij in reepjes.Was de rucola en snij in 2 of 3. Was de tomaat en snij in blokjes.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Meng alles door elkaar.
OPMERKINGEN
- het kookvocht van de artisjok moet je niet weggooien. Een lekkere basis voor soep om als bouillon om de quinoa of rijst,... in te koken.
- Je kan de artisjok ook rauw eten.
- Vergeet geen grote kom op tafel te zetten zodat je er het "afval" van de artisjok in kan doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.