Voor ongeveer 25 truffels
- 100gr dadels
- 125 gr hazelnotenmelkpulp
- 20gr kokosolie
- geraspte kokos (voor kokostruffels)
- 2 lepels rauw cacaopoeder (veenbessentruffels)
- 25gr gedroogde veenbessen (veenbessentruffels)
- Snij de dadels in 4 en week minstens 1 uur. Giet af (zie opmerkingen) en laat uitlekken
- Doe de dadels in de hakmolen en draai fijn
- Voeg de hazelnotenpulp en de kokosolie toe en draai nog eventjes. Zet een half uurtje in de koelkast
- Doe wat geraspte kokos in een diep bord.Draai bolletjes van de helft van het truffelmengsel en rol door de geraspte kokos.
- Doe de veenbessen bij de andere helft van het mengsel en laat nog even draaien in de hakmolen.
- Doe het cacaopoeder in een diep bord. Draai balletjes van het veenbessenmengsel en rol door de cacao.
- Bewaar de truffels in de koelkast
- Vandaag was het warm en dus was de kokosolie half lopend.
- Giet het week water van de dadels niet weg. Doe er de restjes geraspte kokos en cacao door en wat havermout. Heerlijk restjes ontbijtje.
- Je kan natuurlijk ook maar 1 soort van de truffels maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.