Ik had dit gemaakt voor mensen die helemaal niet mee zijn in het suikervrij, rauw, rotzooivrij, veganistisch,.. eten maar ze vonden het wel allemaal lekker (behalve 1 persoon die niet van noten en kokos houdt).
Voor 1 taart ( springvorm van 24cm)
Voor de bodem
- 75gr hazelnoten
- 75gr amandelen
- 150gr dadels
- 50gr muesli (suikervrij)
- 50gr kokosolie
- eventueel een paar druppels stevia
- Week de dadels en de noten minstens een uur. Giet af en hak grof in de hakmolen.
- Voeg de andere ingrediënten toe (de kokosolie was hier heel zacht op kamertemperatur en niet gesmolten). Draai tot een mooie massa.
- Verdeel over de bodem van een springvorm en zet in de koelkast om op te stijven
- 75gr santen
- 125gr geraspte kokos
- 20gr macademiaprut (optioneel, ik had nog toevallig de pulp van macadamianotenmelk in de koelkast staan)
- 2 grote citroenen (zeker biologisch!)
- 20gr kokosolie
- 25gr agavesiroop
- Was de citroenen en rasp de zeste (het gele van de schil) heel fijn.
- Leg 1 schijfje citroen aan de kant en pers de citroenen uit
- Doe het sap, de geraspte citroen, de santen, geraspte kokos en kokosolie in de hakmolen. Hak tot een egale massa. Proef en voeg naar smaak agavesiroop of extra citroen toe.
- Verdeel dit over de bodem.
- Bestrooi eventueel met wat extra geraspte kokos en decorer met het schijfje citroen.
- Bewaar in de koelkast tot het opdienen.
- de taart lijkt heel weinig maar ze is vrij stevig hoor.
- Macadamianotenprut is de pulp die overblijft als je zelfgemaakte macadamiamelk zeeft
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.