Omdat het makkelijk terug op te warmen is op een klein vuurtje maak ik er een dubbele porties van. De tweede dag smaakt het zelfs nog beter
Voor 4 porties
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 grote rode paprika
- een halve grote aubergine
- 500ml tomatenblokjes
- 10tal zwarte olijfjes
- 8 stukjes zongedroogde tomaat
- Ongeveer 200gr gekookte kikkererwten
- 120gr volkoren couscous
- een volle hand rozijnen
- olijfolie
- een bakje champignons
- peper en zout
- chilivlokken
- ras-el-hanout
- Provençaalse kruiden
- Snipper de ui en d eknoflook
- Snij de paprika en aubergine in blokjes
- Verhit olijfolie in een pot en fruit de ui en knoflook. Voeg wat ras-el-hanout en chilivlokken toe.
- Als de ui wat bruin wordt voeg je de aubergine toe en bak je ze even mee.Voeg dan de paprika toe.
- Alles alles ligt gebakken is voeg je de tomatenblokjes en de kikkererwten toe.
- Snij de olijven en zongedrooge tomaatjes is 4 en voeg toe.
- Laat op een zacht vuurtje een kwartiertje prutten. Kruid af met chilivlokken en peper en zout
- Meng ondertussen de couscous met de rozijnen en een beetje ras-el-hanout. Overgiet met 250ml kokend water en laat staan (of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking)
- Snij de champignons in schijfjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de champignons, bestrooi met een beetje Provençaalse kruiden tijdens het bakken.
- Serveer de couscous met de ratouille, de gebakken champignons en geroosterde sesamzaadjes (optioneel)
- Als je kikkererwten kookt kan je het vocht opvangen en direct gebruiken voor de couscous
- Ook lekker om als lunch mee te nemen
- Biologische tomatenblokjes (of gepelde tomaten of passata) zijn gemakkelijk te vinden in een aantal supermarkten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.