dinsdag 15 maart 2016

Appel-koolrabisalade

Een salade blijft mijn favoriete lunch. Snel klaar, gemakkelijk mee te nemen, ontelbaar veel variatie en je hebt ineens een goede portie groente en soms zelfs fruit binnen.
Voor deze salade  heb je maar weinig ingrediĆ«nten nodig en boekweit is echt de moeite om in huis te halen. Redelijk goedkoop (in vergelijking met bijvoorbeeld quinoa), supergezond (het is ook een zaad en geen graan), lekker en heel snel klaar.
Ik maak deze salade ook voor 2 dagen.Door de dressing erdoor te roeren wordt de appel niet bruin.


Voor 2 porties

  • 1 koolrabi 
  • 1 appel 
  • 60gr boekweit 
  • Veldsla 
  • 1 lepel lijnzaadolie 
  • Halve lepel appelazijn 
  • Peper en zout
  1. Kook de boekweit gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Snij de koolrabi en appel in blokjes.Was de veldsla.
  3. Meng de appelazijn met de olie en kruid met peper en zout. 
  4. meng alles onder elkaar. 
  5. Werk eventueel af met walnoten, pompoenpitten,....
OPMERKINGEN
  • Koolrabi en appel hoef je niet te schillen. 
  • De stengels en bladeren van de koolrabi kan je gewoon fijnsnijden en onder de salade mengen. 

1 opmerking:

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...