Voor 2 porties
- een halve witte rammenas
- halve bussel radijsjes
- 2 handen rucola (of andere sla)
- 1 sjalot
- paar sneetjes komkommer
- 50gr boekweit
- 1 lepel hennepzaad (optioneel)
- 1 lepel lijnzaadolie
- 1 lepel citroensap
- peper en zout
- Kook de boekweit gaar
- Snipper de sjalot. Snij de rammenas en komkommer in blokjes. Was de rucola. Snij de radijsjes in 4.
- Meng de olie met het citroensap en kruid met wat peper en zout.
- Meng alles onder elkaar en klaar.
- In plaats van boekweit kan je ook parelgerst, pasta,... gebruiken
- Het loof van radijsjes kan je ook gebruiken, gewoon wassen en in reepjes snijden, maar in een salade zou ik niet alles gebruiken.
- Een andere vinaigrette die hier lekker bij is: 1 lepel lijnzaadolie + 1 lepel appelazijn + een halve lepel mierikswortelcrème
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.