woensdag 22 april 2015

Zomerse pastasalade

In mijn groentenpakket zaten deze keer lekker zomerse dingen als tomaat, rucola, komkommer,... Ideaal om een vrolijke pastasalade te maken die goed past bij het lenteweer. Eigenlijk was ik van plan een veganistische versie te maken maar toen kwam vriendje met het idee om er biologische lamsmerguez bij te eten en dat leek me stiekem toch ook wel lekker. In deze pasta zat ook nog eens ei. (dat gebeurt er nu eenmaal als mannen boodschappen doen: De biologische volkorenpasta wordt dan ineens witte pasta met ei in). Niet zo gezond dus. Maar gebruik zelf vooral volkorenpasta.
Als je dit in de koelkast bewaard kan je het ook voor 2 dagen maken hoor.

Voor 4 porties
  • 150gr pasta
  • 1 grote merguez
  • 1 tomaat
  • 1 rode paprika
  • 3 sjalotjes
  • een paar blaadjes eikenbladsla
  • 2 handen rucola
  • halve komkommer
  • olijven
  • zongedroogde tomaten (op olie)
  • olijfolie
  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Get af en meng met wat olijfolie. Laat afkoelen.
  2. Snipper de sjalot, snij de komkommer in schijfjes ende tomaat en paprika in blokjes.
  3. Was de sla en snij in reepjes. Was de rucola en snij eventueel in 2 (dit waren heel lange stelen).
  4. Halveer de olijven en snij de zongedroogde tomaatjes in stukken
  5. Bak de merguez in wat olijfolie.  Snij in schijfjes.
  6. Meng alles onder elkaar. Eet smakelijk.
 OPMERKINGEN
  • varieer met groenten
  • als je de merguez weglaat is het nog lekker. Maar deze was lekker kruidig en gaf wel wat extra pit.
  • Als de salade wat te droog is kan je olijfolie toevoegen maar voor ons moest dat niet.
  • Ook ideaal om's avonds te eten en de rest de volgende dag als lunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...