Als je dit in de koelkast bewaard kan je het ook voor 2 dagen maken hoor.
Voor 4 porties
- 150gr pasta
- 1 grote merguez
- 1 tomaat
- 1 rode paprika
- 3 sjalotjes
- een paar blaadjes eikenbladsla
- 2 handen rucola
- halve komkommer
- olijven
- zongedroogde tomaten (op olie)
- olijfolie
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Get af en meng met wat olijfolie. Laat afkoelen.
- Snipper de sjalot, snij de komkommer in schijfjes ende tomaat en paprika in blokjes.
- Was de sla en snij in reepjes. Was de rucola en snij eventueel in 2 (dit waren heel lange stelen).
- Halveer de olijven en snij de zongedroogde tomaatjes in stukken
- Bak de merguez in wat olijfolie. Snij in schijfjes.
- Meng alles onder elkaar. Eet smakelijk.
- varieer met groenten
- als je de merguez weglaat is het nog lekker. Maar deze was lekker kruidig en gaf wel wat extra pit.
- Als de salade wat te droog is kan je olijfolie toevoegen maar voor ons moest dat niet.
- Ook ideaal om's avonds te eten en de rest de volgende dag als lunch.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.