Voor 3 porties (2 met vlees, 1 zonder)
Voor de aolioli (vegan)
- 1 appel
- 1 teentje knoflook
- 1 lepel olijfolie
- 1 lepel appelazijn
- zout
- Verwijder het klokhuis van de appel en snij in grove stukken.
- Kook de appel gaar in pot met een bodempje water. En giet af
- Pel de knolfook en snij in 4.
- Doe alle ingrediënten in de hakmolenen hak tot een romige massa. Zet opzij om af te koelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/4de rode kool
- 1/4de witte kool
- olijfolie
- 100gr gekookte witte bonen
- 90gr rijst (hier rode camargue rijst)
- peper en zout
- een handje rozijnen
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking
- Snipper de ui en de knoflook en snij de kool in fijne reepjes
- Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de kool toe en kruid met peper en zout. Laat onder deksel 10 minuutjes stoven op een zacht vuurtje
- Voeg dan de rozijnen en de bonen toe en laat nog 5 tot 10 minuten stoven. Roer er de rijst door.
- 2 lamskoteletten
- olijfolie
- peper.
- Verhit olie in een pan. Leg de koteletten erin en kruid met wat peper. Bak 5 minuten aan elke kant (afhankelijk van de dikte van het vlees natuurlijk). Lamsvlees mag zeker nog wat rosé zijn.
OPMERKINGEN
- Het kookvocht van de appel en de bonen kan je gebruiken voor de rijst.
- Je kan ook 1 soort kool gebruiken maar ik had 2 soorten in huis en vond het mengen dan wel leuker
- De rozijnen kan je natuurlijk ook weglaten.
- Ik had een zoete appel. Als je eerder een zure appel gebruikt is een lepel azijn misschien wat teveel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.