Voor 6 grote porties (2 met aubergine, 4 zonder)
- 150gr couscous
- 50gr rode linzen
- een halve (rode) spitskool
- 2 uien
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 1 prei
- 4 rapen + loof
- 100gr gekookte kikkererwten
- 1 aubergine
- 2 handjes rozijnen
- 400gr gepelde tomaten
- 700ml passata
- olijfolie
- peper en zout
- kaneel
- pilipili
- kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking
- Kook de linzen gaar.
- snipper de ui, sjalot en look. Snij de spitskool en het rapenloof in reepjes en de rapen in blokjes. Snij de prei in halve ringen
- Verhit olie in een grote pot en fruit de ui, sjalot en look met een beetje pilipili.
- Voeg de kool, rapen en prei toe, Bak een paar minuutjes mee.
- Voeg dan de gepelde tomaten en de passata toe. Roer er de rozijnen, gekookte linzen en gekookte kikkererwten door. Kruid met peper, zout, een beetje kaneel en eventueel nog wat pilipili.
- Laat op een zacht vuurtje ongeveer 10 minuten sudderen. Kruid af naar smaak.
- Verhit ondertussen olie in de grillpan en snij de aubergine in reepjes. Grill de aubergine aan beide kanten een paar minuten.
- Meng de couscous nog door het groentepotje en serveer met de aubergine en eventueel wat sesamzaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.