Voor de reis heb ik geprobeerd alle restjes groenten op te werken en dat is gelukt met een paar handige maaltijden. Dit is een recept waarop je volop met groenten kunt variëren en afhankelijk van de kooktijd van rijst heb je het in in minder dan een half uur op tafel staan.
Voor 2 porties
- 90gr rijst
- een halve (rode)spitskool
- 1 ui
- 1 teentje look
- 2 rapen
- rijstolie
- 2 volle lepels pindakaas
- 1 volle lepel santen
- 1 koffielepel sambal
- peper
- gedroogde chili
- beetje olie
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking (eventueel met een beetje kurkuma voor een mooie kleur)
- Snipper de ui en de look en snij de rapen in kleine blokjes en de kool in reepjes
- doe een beetje olie in een sauspannetje, zet op een klein vuurtje en laat de santen hierin smelten. Roer er de pindakaas en sambal door en breng op smaak met wat peper en zout en eventueel nog wat gedroogde chili.
- Verhit rijstolie in een pan en verhit goed. Roerbak alle groenten
- Serveer alles samen, smakelijk
OPMERKING:
- Als je loof van rapen hebt kan je dit ook in reepjes snijden en snipperen
- In plaats van sambal zou je ook harissa kunnen gebruiken. Die is meestal E-nummer vrij (in tegenstelling tot de meeste sambals)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.