De kappertjessaus kan ook heel goed bij andere gerechten. De aardpeer kan gemakkelijk vervangen worden door extra venkel. Het was maar omdat ik merkten dat er een beetje te weinig venkel was dat ik de aardpeer uit de koelkast haalde.
De beschreven stappen moet je wat door elkaar doen zodat alles nog warm is natuurlijk.
Voor 2 porties
- 2 stukken zalm
- olijfolie
- 1 venkel + het groene kruid hieraan
- 1 aardpeer
- 250gr aardappelen (of naar keuze)
- 1 lepel gedroogde kruiden naar smaak (peterselie, dille, tijm, laurier, bieslook,...)
- peper en zout
- 30gr olie
- 30gr speltmeel
- 105gr kappertjes
- 250ml bouillon (het kookvocht van de aardappels)
- 1 lepel citroensap
- peper en zout
- 1/4de ui
- Schil de aardappels, snij in stukjes en kook in water met de gedroogde kruiden en een beetje peper en zout. Doe er ook het grootste deel van het groene kruid van de venkel bij. Giet af en vang het kookvocht op. Zet opzij
- Snij de venkel en aardpeer in blokjes. Bak ze gaar (samen of apart) in een beetje olijfolie.
- Bak de vis aan de twee kanten tot hij gaar is in een beetje olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout
- Snipper de ui. Verhit de 30gr olie in een sauspannetje en fruit de ui hierin. Roer er de bloem onder. Blijf roeren tot het een rouz is (Het moet wat deegachtig zijn en in 1 bal blijven). Giet er dan 250ml kookvocht van de aardappels bij. Doe er ook het citroensap en de kappertjes met een deel van het vocht bij. Kruid wat bij met peper en zout. Breng onder regelmatig roeren aan de kook. Laat minstens 5 minuten doorkoken.
- Serveer alles samen, eventueel zoals op de foto gegarneerd met veldsla en kiemen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.